Scopul acestui simpozion este acela de a aduce împreună studenți, profesori și reprezentanți ai companiilor pentru a discuta și a expune idei pe teme actuale, care privesc educația studenților din domeniul tehnic.

Tema acestei prime ediții este ”Implicarea studenților în educație” și va fi organizată în perioada 21-22 martie 2015 la Aula Universității, fiind deschisă tuturor studenților din domeniul tehnic.

Propunem astfel, spre discuție următoarele subiecte, în speranța că părțile interesate vor ajunge la un consens benefic pentru toată lumea și care va îmbunătății calitatea învățământului universitar brașovean.

Oportunități de educație nonformală pentru studenți

Unii dintre factorii importanți în ziua de astăzi sunt activitatea extracurriculară și educația nonformală, aspecte care pot face diferența în momentul angajării. Prin acest subiect ne propunem să identificăm cauzele pentru care numărul studenților brașoveni implicați în astfel de activități este mic. De asemenea, ca și o primă soluție, oferim posibilitatea organizațiilor studențești, dar și altor organizații care desfășoară activități similare să se prezinte în fața studenților din Universitatea Transilvania.

[tagline_box link=”#” button=”Înscrie-te” title=”Fă TU primul pas și implică-te!” description=”Aceste două activități s-au anulat, deoarece nu am avut un număr minim de participanți. Vă așteptăm la următoarele ediții.”][/tagline_box]

Practica studenților

Un aspect important, atât pentru studenți, cât și pentru companii este practica. Propunem acest subiect spre discuție, cu scopul de a oferi un cadru în care studenții își pot exprima așteptările și părerile referitoare la modul de desfășurare a practicii în cadrul unei companii. Reprezentanții firmelor au de asemenea, oportunitatea să-și expună punctul de vedere, dar să și prezinte un profil al candidatului. Profesorii sunt invitați la această discuție pentru identificarea cerințelor actuale de pe piața muncii astfel încât, pe viitor, numărul studenților practicanți să crească.

Programe de studiu neadaptate

Domeniul tehnic este într-o continuă schimbare, la fel și cerințele de pe piața muncii. Propunem acest subiect de discuție pentru a identifica cerințele actuale ale entităților și cum anume pot fi ele satisfăcute astfel încât, la absolvirea facultății, studenții să fie bine pregătiți pentru a-și începe o carieră de succes.

Oportunități de dezvoltare pentru profesori

Această activitate își propune să întrunească mai multe cadre didactice pentru a discuta despre formarea continuă a profesorilor. Ca subiecte abordate se regăsesc: îmbunătățirea calității cursurilor/laboratoarelor, identificarea și prezentarea de noi metode de predare. Totodată, ne vom axa și pe utilizarea noilor tehnologii în vederea prezentării informației de către profesori, dar și a studierii lor de către studenți.