Unul dintre motivele principale ce face BEST o organizaţie non-profit unică este faptul că este răspândită în toată Europa, unită sub o misiune şi un scop comun. Prezentă în 96 de Universităţi Tehnice Europene, BEST asigură o gamă largă de studenţi.

Întrucât unul dintre scopurile BEST este să stabilească legături între studenţi si companii, mai multe părţi ale acestei organizaţii, ajutate de Grupurile Locale, au dezvoltat multe servicii pentru atingerea acestuia: unul dintre aceste servicii este BEST Career Support (BCS).

Pe de o parte, BCS este un serviciu de care fiecare student poate profita, singura cerinţă prealabilă este ca studentul să urmeze sau să fi urmat o universitate unde există un Grup Local BEST.

Procedura pentru a utiliza acest serviciu este foarte simplă: primul pas este înscrierea pe website-ul BEST; apoi, completarea unui C.V. cu datele personale şi informaţiile relevante în domeniul muncii în conformitate cu modelul standard European; în cele din urmă este înscrierea în serviciul BCS.

Pe de altă parte, BEST atrage parteneriate cu companii, oferindu-le servicii de înaltă calitate. Aceste companii acoperă toate domeniile inginereşti şi asta datorită gamei largi de studenţi atraşi de BEST. Companiile pot prezenta ofertele de job-uri tuturor studenţilor care se înscriu în BCD. Mai mult de atât, companiile pot accesa baza de date BEST C.V. pentru a recruta studenţi ce îndeplinesc criteriile acestora de căutare.

Diversitatea studenţească este uşor de observat în timpul evenimentului în desfăşurare. În timpul unui an, BEST se îngrijeşte de organizarea mai multor competiţii inginereşti si târguri de job-uri în Europa. Cele mai importante sunt organizate în timpul a celor mai importante trei evenimente susţinute de BEST în timpul unui an universitar: : Presidents’ Meeting (PM), BEST Career Day (BCD) din timpul General Assembly (GA) şi EBEC Final. În timpul acestor tipuri de evenimente, companiile au oportunitatea de a întâlni studenţi talentaţi, dar şi studenţii beneficiază de şansa de a interacţiona cu companiile de top din domeniul ingineresc.

suport_in_cariera1
suport_in_cariera
BCD

BEST Career Day (BCD)

După succesul de a invita studenţi externi pentru a participa la Deschiderea Oficială a GA 2013, BEST a deschis din nou porţile aceluiaşi eveniment şi în 2014. Urmărind dezvoltarea rapidă a acestui eveniment, am încercat să transformăm acest serviciu în altul nou: BEST Career Day. Studenţii absolvenţi din 96 de Universităţi Tehnice pot aplica la acest eveniment. După pre-selecţie, o listă a celor mai promiţători aplicanţi este trimisă partenerilor, care pot selecta participanţii pe care doresc să îi întâlnească în timpul desfăşurării evenimentului.

BCD permite studenţilor să discute despre cariera personală cu managerii de top si recrutorii internaţionali. Aceştia primesc şansa de a afla despre noile trenduri în industrie şi despre cele mai profitabile oportunităţi în carieră. Prima parte a zilei include prezentări şi workshop-uri pentru studenţi susţinute de parteneri. În cea de-a doua parte a zilei au loc târguri de job-uri şi interviuri, în acest fel partenerii interacţionând personal cu peste 400 de viitori ingineri ce pot îndeplini profilul perfect. C.V.-urile participanţilor sunt disponibile companiilor partenere înainte de târgul de job-uri, ceea ce permite accesul la o bază de date variată de posibili aplicanţi. La sfârşitul zilei are loc un cocktail party, ce permite socializarea cu un grup selectat de studenţi.

BEST Career Center

BEST Career Center

BEST Career Center este baza de date a tuturor oportunităţilor de recrutare pe care BEST Career Support le oferă. Aici, studenţii pot găsi informaţii detaliate despre ofertele de job-uri si internship-uri pe care partenerii noştri le oferă. Acest tip de informaţie este disponibilă pentru oricine vizitează website-ul BEST.

Pentru a fi la curent cu toate oportunităţile pe care partenerii noştri le oferă, este necesar un cont privat pe website-ul BEST, precum şi abonarea la BEST Career Support. Acest cont serveşte de asemenea drept C.V. deoarece colectează informaţii privitoare la cariera, activităţile educaţionale si extracuriculare ale studentului. Anul acesta, mai mult de 6200 de C.V.-uri au fost create.

Acest instrument nu doar face mai uşoară informarea companiilor partenere si a universităţilor pentru o privire de ansamblu asupra studenţilor din baza noastră de date, dar de asemenea ne oferă oportunitatea de a defini grupurile ţintă pentru serviciile noastre, astfel încât informaţiile relevante să ajungă doar la abonaţii interesaţi.

Cea mai accesibilă modalitate de a promova BEST Career Centre este prin BEST Career Newsletters. Acestea sunt e-mailuri ţintă pe care le expediem celor 37.000 de abonaţi şi care conţin ofertele unor parteneri. Din moment ce aceste e-mailuri sunt vizate, abonaţii nostri primesc newletter doar dacă au calificarea necesară cum ar fi competenţa lingvistică sau studii superioare.

Toate serviciile menţionate mai sus formează  BEST Career Centre prin care BEST este capabilă să ofere oportunităţi valoroase studenţilor şi proaspeţilor absolvenţi pentru a îşi începe cariera în ţara de origine sau în Europa.