fbpx

BEST Internaţional

Board of European Students of Technology, pe scurt BEST, reprezintă o asociaţie internaţională voluntară, apolitică, non-profit şi non-reprezentantivă a studenţilor din universităţile tehnice din Europa.

  • Facem totul din proprie iniţiativă;
  • Suntem neutri din punct de vedere politic;
  • Nu facem profit din acţiunile noastre;
  • Suntem o organizaţie europeană
  • Susţinem studenţii din universităţile tehnice din Europa.

În 1987, studenţi de la matematică şi fizică din 12 universităţi europene s-au întâlnit în Stockholm. Această adunare s-a numit International Week (Săptămâna Internaţională).

Scopul principal al acestei întâlniri a fost crearea unei legături între universităţile europene şi de a sprijini schimbul de studenţi dintre aceste universităţi. Cum întâlnirea nu a dus la nicio concluzie, s-a decis ca International Week să se organizeze anual în ţări diferite, unde s-ar putea discuta problema schimbului de studenţi în Europa.

O altă decizie importantă a fost de a mări consiliul de administrație al întâlnirii în întreaga Europă. În 1988, Grenoble a fost ales să organizeze cea de-a doua întâlnire International Week. Pe parcursul acestei întâlniri s-a discutat obiectivul acestei asociaţii. Tot în acelaşi an, BEST a fost recunoscută de către guvernul francez ca organizaţie non-profit. Numele organizaţiei a fost, de asemenea, discutat în cadrul întâlnirii. După numeroase propuneri, cum ar fi: EAU – European Association of Universities, NBS – No Business School, EST – European Students of Technology, s-a decis ca organizaţia noastră să poarte numele BEST – Board of European Students of Technology.

Flexibilitate

Încercăm să facem schimbări și să ne adaptăm la diverse condiții. Suntem deschiși către tot ce este nou. Prețuim și dezvoltăm abilitatea de a fi flexibili și de a răspunde rapid schimbărilor din mediu sau oricăror obstacole pe care le-am putea întâmpina.

Învăţare

Acumulăm abilități și cunoștiințe prin experiență. Prețuim tot ceea ce învățăm prin experiența de a fi implicați în activitățile noastre și depunem efort în a învăța cât mai mult posibil din fiecare aspect al muncii noastre.
Punem preț pe dezvoltare personală și țintim spre o comunitate deschisă unde avem libertatea de a împărtăși și dezvolta idei.

Perfecţionare

Încercăm să creștem continuu standardele muncii noastre. Ne folosim creativitatea pentru a îmbunătății modul de lucru. Acest lucru este garanția dezvoltării constante a activităților noastre.

Prietenie

Membrii BEST consideră acest aspect unul important: dezvoltarea unor relații strânse în care oamenii se ajută, se susțin și au grijă unii de alții.Prin urmare, prețuim lucrul în echipă.

Distracţie

Ne place ceea ce facem! Considerăm ca fiind importante emoțiile pozitive a persoanelor implicate în activitățile noastre. Încercăm să le facem cât mai atractive pentru toată lumea. Acționăm cu pasiune și dorim să împărtășim această pasiune cu cei din jurul nostru.

Promovarea diversității

Oamenii înţeleg şi respectă diferenţele dintre culturi şi societăţi. Diversitatea într-o societate direcționează persoanele în atingerea întregului lor potențial și în a acționa în mod responsabil.

Întreaga noastră organizație are ca viziune „promovarea diversității”. Prin evenimentele și acțiunile pe care noi le realizăm reușim cu succes să implicăm persoane și entități din diferite medii socio-culturale, zone geografice, domenii de activitate – ne place să fim deschiși, să cunoaștem, să acceptăm, să dezvoltăm.

Dezvoltarea studenților

BEST îi încurajează pe studenți să se implice în diferite activități și proiecte atât la nivel național și internațional, astfel încât să-și dezvolte capacitatea de a lucra într-un mediu cultural diversificat.

Prin acțiunile noastre oferim studenților oportunități de dezvoltare personală: prin cursurile de sezon îi încurajăm să călătorească, prin competițiile inginerești ei pot să-și testeze limitele dar și cunoștințele teoretice în domeniul tehnologiei, iar prin evenimentele de carieră oferim suport în alegerea unei cariere de succes.