fbpx
Selectează o Pagină

[Eliza]Ce inseamna voluntariatul pentru mine (1)

Bună!

Sunt Eliza. Recent am devenit membru BEST! Am luat această hotărâre pentru a-mi îndeplini dorințele pe latura autodezvoltării. Încă din trecut, voluntariatul face parte din mine, iar ocazia de a deveni BESTan îmi oferă șansa de a continua drumul în lumea voluntariatului.

Timpul m-a învățat că autodezvoltarea și autodepășirea constituie mijloace prin care pot deveni acel EU. Utopic, din punctul de vedere al majorității. Universul în care a deveni o personalitate cu  greutate în viitorul apropiat gravitează în jurul activității de voluntariat. Pentru mine, ea înseamnă formarea de competențe în diferite domenii. Complexitatea ține de natura umană. De ce să o sufocăm?! Aceasta trebuie îmbinată cu talent și cunoștințe pentru a ne autocunoaște. Voluntariatul înseamnă descoperirea de sine.Cu cât te implici mai mult, cu atât descoperi capacități în propria persoană, de care nu erai conștient. Mai mult, îți formezi competențe pe care în viitor te poți baza. Voluntariatul mai înseamnă libertate. Libertatea de a alege ce să faci. Ce să cunoști. Ce să dezvolți. Înseamnă și integrare. Oameni noi bat la ușa dorinței tale de a  cunoaște.

Toate aceste aspecte redau culoarea caldă a ceea ce noi voluntarii realizăm. O fotografie perfectă a realității gri în care trăim. Toate acestea mi-au fost oferite până acum. Și vreau să continui. BEST mă va ajuta să adaug câte un pixel imaginii mele, construite până acum cu ajutorul voluntariatului.