fbpx

Salut, sunt Cristina şi astăzi vreau să îţi povestesc despre prima mea călătorie aproape gratuită. Una din valorile membrilor BEST Braşov este travelling, dar cum suntem studenţi şi nu avem mereu bani de dat pe bilete de tren/autobus a trebuit să găsim o metodă alternativă. Această metodă este auto-stopul.

Încă îmi amintesc prima mea călătorie cu ajutorul acestui mijloc la un eveniment BEST. Era aniversarea BEST Timişoara de 23 de ani, aşa că eu şi încă doi prieteni ne-am hotărât să facem auto-stopul. Trebuia să ajungem în Orăştie, undeva prin Sebeş, biletul de tren era destul de scump, dura mult şi aveam de făcut multe transferuri, aşa că am zis să ne încercăm norocul. Era dimineaţă, am crezut că va fi uşor, însă după aproximativ o oră de încercări, s-a propus să ne despărtim, eu rămânând cu unul din băieţi, iar celălalt mergând aproximativ 100 de m mai departe. Ce mai încercare, ştiu!

Prima calatorie cu auto-stopul

Eram constienţi că nu vom reuşi să găsim maşină direct, aşa că ne-am hotărât să facem auto-stopul pe bucăţi. Prima destinaţie a fost Sibiu. Din fericire, am fost luaţi toţi 3 din Braşov de un domn foarte drăguţ care ne-a lăsat în Sibiu. După puţină plimbare am decis să o luăm de la capăt. Ne-am urcat în bus şi am mers la marginea oraşului. Am pierdut şi pe acolo o vreme şi am hotărât să ne desparţim din nou. Unul dintre băieţi a plecat cu un camion, iar eu am rămas cu celălalt. La scurt timp am fost luaţi de o familie drăguţă şi lăsaţi undeva pe autostrada Devei. Oups! N-aveam voie să mergem pe autostradă, dar nici nu puteam sta. Aşa că am luat-o la pas până la ruta spre Orăştie, de unde am fost foarte repede luaţi de nişte studenţi de la Arte care erau într-o excursie prin ţară. Oameni faini, discuţii, râsete, înghesuială. Cinci oameni într-o maşină mică.

În Orăştie ne-am reunit, iar de acolo am călătorit cu autobusul până la tabara unde trebuia să ajungem. Odată ajunşi acolo ne-am reîncărcat bateriile, iar la întoarcere am luat-o de la capăt cu mai mult noroc.Şi uite aşa am făcut aproximativ 500 de km în 3 zile cu doar 10 lei. Un alt avantaj al acestui lucru este că poţi cunoaşte oameni faini cu care poţi discuta tot drumul fără să te plictiseşti.